Framtidens musikpris

Framtidens Musikpris uppmuntrar och ger välförtjänt uppmärksamhet till pedagoger, eldsjälar, organisationer, skolor, ensembler samt unga som tar initiativ inom och för musik och kultur.

framtidens-musikpris

Framtidens Musikpris är instiftat av RUM – Riksförbundet Unga Musikanter för att ta till vara på behovet att uppmärksamma barn och ungas möjlighet till utveckling.

Tillsammans med samarbetsorganisationer och samarbetspartners vill vi lyfta fram de bakomliggande faktorer, personer och organisationer som bygger upp, upprätthåller och möjliggör bredden och spetskompetensen inom svenskt musikliv. Det som ibland kallas det svenska musikundret.

Priset syftar att stärka och utveckla samarbetet och kommunikationen mellan skolor, organisationer, institutioner och företag. Vi vill uppmuntra och ge välförtjänt uppmärksamhet till eldsjälar, entusiaster, pedagoger, ensembler organisationer, entreprenörer, barn och unga. Alla de som tar initiativ för musik och kultur.

Framtidens Musikpris är en manifestation för att inspirera andra och är en möjlighet att delta i arbetet för återväxt inom svenskt musikliv.

Organisationerna bakom Framtidens Musikpris är RUM – Riksförbundet Unga Musikanter och Stim.

De samarbetspartners som stödjer priset och medverkar med representant i juryn är förutom RUM och Stim; SKAPFSTSvensk ScenkonstKulturskolerådetSYMFSOFSVUB och Lärarförbundet.

Läs mer om Framtidens Musikpris

Kontakt

[email protected]
©2021-2024 Stim