Musikförläggarna x Changers Hub

I samarbete med innovationshuset Changers Hub vill Musikförläggarna bidra till ökad kunskap om musikförlagsverksamhet till unga musikskapare som inte tidigare exponerats för musikbranschen i allmänhet och musikförlagsverksamheten i synnerhet.

Musikförläggarna och Changers Hub

Changers Hub är verksamma i Alby, Botkyrka samt på Stureplan i Stockholm. Bland annat finns en musikstudio där unga låtskrivare, producenter och artister kan utvecklas i ett professionellt sammanhang i en community av framåtdrivande musikskapare som vill jämna ut oddsen och skapa en musikbransch för alla och således i linje med Musikförläggarnas jämlikhetsarbete.

– Det har varit fantastiskt givande att jobba med Changers Hub och låta dem producera de här filmerna för det stora nätverk av unga musikskapare de når ut till. Det är en start i arbetet att visa unga begåvade kreatörer möjligheter och vägar in i den etablerade branschen, säger Marit Woody, operativ chef på Musikförläggarna.

Tillsammans har Musikförläggarna och Changers Hub tagit fram tre informationsfilmer där tre personer i olika roller pratar om sin syn på branschen, musikförlag och kreativt arbete. Medverkande i filmerna är Fares Hamed, A&R på Northbound Publishing som berättar om sin roll som kreativt ansvarig på ett musikförlag, Javier ”Yei” Gonzalez, producent och låtskrivare som pratar om hur det är att jobba i en studio med ansvar för musikproduktion och Miri Tesfazion, låtskrivare och artist, som ur sin synvinkel, förklarar vad hon tycker är viktigt att tänka på som ung kreatör.

– Det känns riktigt kul att Changers Studio nu offentliggör nu sin första produktion med Musikförläggarna och att få synliggöra kreatörer som är en del av det nya communityt som huseras i Changers Studio. Samarbetet är särskilt viktigt då 2022 är året som resultatet av Studions första verksamhetsår kan spridas och presenteras för branschen. Målet är att produktionen ska bryta ny mark för den bubblande unga kulturen som är på väg in i industrin.

Att ta fram filmerna gav utrymme för vårt kreativa uttryck och med Musikförläggarnas erfarenhet och uppbackning som en pelare i svensk musikindustri skapade vi filmer som når en målgrupp som är med och formar svensk musikscen, säger Sorraya Touré, Co-founder Changers Studio, verksamhetsledare Changers Hub.

Läs mer här och se filmerna här

Kontakt

[email protected]
©2021-2024 Stim