SKAP

Skapelsen

Under hösten 2014 manifesterade Skap sitt fokusområde Mångfald och jämställdhet i olika sammanhang, som Polar Music Talks, medlemsmöten och det medialt uppmärksammade projektet Skapelsen. Skapelsen kommer under 2022 att rullas ut igen – håll utkik!

Skapelsen

Att lyfta värdet av det arbete musikskapare gör är en hörnsten i Skaps verksamhet, och då oavsett kön, ålder, etnicitet och sexuell läggning. Därför lade Skap under 2014 särskilt fokus på mångfalds- och jämställdhetsarbete. Som projektledare engagerade Skap Lina Thomsgård, som presenterade sin vision av arbete och sedan dess har det hänt mycket. Med hjälp av ett handplockat team levererade Thomsgård Skapelsen, en sajt, en podcast och en film, och arbetet att skriva om musikhistorien för att på så sätt ändra riktning för framtiden var inte längre bara en god idé. 

Sara Martinsson och Maja Asperö Lind såg till att göra verklighet av Skapelsen. Sara Martinsson var på uppdrag av SKAP redaktör för sajten Skapelsen och programledare för podcasten Skaparna: ”Skapelsen är en plats där de som glömts bort eller inte synts till får utrymme. En chans för alla att bidra till att hylla och uppvärdera viktiga musiker och musikskapare som inte tidigare fått den plats eller respekt de förtjänat för sin gärning”, säger Sara.

Kontakt

[email protected]
©2021-2024 Stim